Nieuws

Bier proeven bij  Kwekerij Bernhard Luttelgeest

Boeren en tuinders pakken uit deze zomer! Neem een kijkje in de kas en kom op donderdagavond 21 juli vanaf 19.30 uur bier proeven bij Kwekerij Bernhard in Luttelgeest.  De bierproeverij wordt georganiseerd in samenwerking met Klinkert Bier Brouwerij Blokzijl.

 

Kees Klinkert is begonnen als hobbybrouwer en brouwt nu bieren voor de verkoop. De winkel/brouwerij is gevestigd in een gerestaureerd pand uit 1614 aan de Brouwerstraat in Blokzijl. In dit pand was vroeger Bierbrouwerij De Zwaan gevestigd, één van de vijf brouwerijen uit het 17e eeuwse welvarende Blokzijl.

 

Klinkert brouwt drie verschillende bieren, een donkere, een blonde en een tripel. Deze zullen we tijdens de bierproeverij alle drie proeven. Natuurlijk is er na afloop van de bierproeverij de mogelijkheid om de bieren te kopen.

 

Opgeven

De bierproeverij vindt plaats in de orchideeënkwekerij van Kwekerij Bernhard aan de Lindeweg 30-4, Luttelgeest. De kosten zijn € 20,00 per persoon. Opgave van tevoren is noodzakelijk via marketing@bernhard.nl.

 

 

Publieke website glastuinbouw gelanceerd door Glastuinbouw Nederland

Ontdek de geheimen van de glastuinbouw, maak kennis met de ondernemers en laat je verrassen door de producten die in de kas groeien en bloeien. Dat kan op deze nieuwe website. Beleef de glastuinbouw!

 

Op de website komt alle informatie over de glastuinbouwsector overzichtelijk samen. Zo is te lezen wat er in en om de kas gebeurt, welke verschillende producten worden geteeld, welke bijdrage de glastuinbouw levert aan de Nederlandse samenleving en hoe ondernemers omgaan met duurzaamheid in de kas.

 

Ook komen ondernemers aan het woord over hun bedrijf, de innovaties en hoe zij bijvoorbeeld omgaan met de reststromen op het bedrijf. Kortom: op de website is altijd het laatste nieuws uit en over de sector te lezen, aangevuld met een overzicht van activiteiten gerelateerd aan de glastuinbouw.

 

Bernhard Plantenkwekerij wint Greenovation Award 2021

Bernhard Plantenkwekerij is de trotse winnaar van de Greenovation Award 2021. Hun Elegant Phalaenopsis-lijn (vlinderorchidee) werd door het publiek en de jury gezien als beste duurzame product- of conceptintroductie binnen de sierteeltsector. Bram Bernhard, eigenaar van Bernhard Plantenkwekerij, nam de award in ontvangst uit handen van Steven van Schilfgaarde, CEO van Royal FloraHolland, tijdens de Trade Fair Aalsmeer.

 

Na groot applaus vanuit het publiek, werd Bram naar voren gehaald. "Dit is de koers voor de komende vijftien jaar en we hebben dat wat versneld. We zitten in de Flevopolder en hebben daarmee de mogelijkheden en kansen om zonnepanelen en geothermie te combineren. Dat we nu deze prijs winnen, is een mooie opsteker. Ik had het toch eigenlijk niet verwacht. Je doet mee, maar je rekent er toch niet op. De anderen hadden ook zeer interessante innovaties. Wij gaan deze koers doorzetten, maar nu eerst een klein feestje vieren."

 

De Phalaenopsis Elegant lijn wordt volledig duurzaam gekweekt in kassen verwarmd met aardwarmte. Deze aardwarmte wordt geproduceerd via 45.000 drijvende zonnepanelen in een waterbassin, waarbij de energie die de zonnepanelen opwekken, gebruikt wordt voor de aandrijving van de aardwarmtepompen. Deze combinatie van zonnepanelen en geothermie is uniek in Nederland. Volgens de jury levert dit concept een enorme bijdrage aan de grootste duurzaamheidsopgave van de sierteeltsector: klimaatneutraal worden.

 

lees verder >

 

Bernhard Orchids lid van telersvereniging Decorum

Artikel in BP Nieuws d.d. 31-03-2021

Artikel in Floranews d.d. 31-03-2021

Artikel in Bloemenkrant d.d. 02-04-2021

 

Kwekerij Bernhard, onderneming van het jaar in Noordoostpolder

Uitzending gemist? Bekijk hier de uitzending van 07-01-2021. 

Omroep Flevoland maakte een samenvatting

Of lees het officiële persbericht van BV Noordoostpolder. 

 

Kwekerij Bernhard - Familiebedrijf 

Lees hier het artikel, gepubliceerd in Agrarisch Flevoland

Gepubliceerd in januari 2021

 

We have a great horticultural history and we are proud of it.
An interview with Bram Bernhard in Alfen Magazine.

 

Productieput ACL succesvol getest met filmpje

Ga voor alle informatie over ons geothermieproject naar aclbv.nl

 

Telers pleiten in Nieuwsuur voor noodfonds sierteelt

Lees hier het artikel uit de Bloemisterij d.d. 06-04-2020

 

Uitzending Nieuwsuur d.d. 05-04-2020

Crisis in de sierteelt: samen met Kwekerij Wouters & Koomen Bloembollen Ens hebben wij uitgelegd wat voor gevolgen het coronavirus heeft voor onze bedrijven en de gehele sierteeltsector.

 

Geothermieproject ACL van start.

Lees hier het artikel uit De Noordoostpolder d.d. 30-03-2020. 

 

Aardwarmteboor voor kassen deze week de grond in. 

Kijk hier het item van Omroep Flevoland d.d. 16-03-2020. 

 

Eerste bijeenkomst BV NOP bij Kwekerij Bernhard

Lees hier het artikel uit De Noordoostpolder d.d. 10-03-2020

 

 

 

Laat je inspireren